...And You Will Know Us by the Trail of Dead

...And You Will Know Us by the Trail of Dead - pochodząca z Teksasu grupa indie rockowa, utworzona w roku 1994 przez Jasona Reece oraz Conrada Keely. Pozostali członkowie zespołu to: Kevin Allen, Danny Wood oraz Doni Schroader.

Dyskografia:

- ...And You Will Know Us by the Trail of Dead (1998)
- Madonna (1999)
- Source Tags & Codes (2002)
- Worlds Apart (2005)
- So Divided (2006)
- The Century Of Self (2009)
- Tao Of The Dead (2011)
- Lost Songs (2012) .